John Jameson az 1700-as évek végén sikeres whisky lepárlót működtetett Dublinban. Az ő nevéhez köthető a Jameson Whiskey, ami több 100 éves múltra tekint, ám csupán 50 éve jelent meg a címkéken a márka, ugyanis korábban puboknak és különböző palackozóknak volt a termék eladva.
A népszerű párlat titka a kristálytiszta víz és a kiváló minőségű árpa. Az íreknél bevált módszer a háromszoros lepárlás, ami ragyogóan tiszta, édes jellegű italt eredményez. Leginkább az Oloroso sherryvel kombinálva érvényesül a karaktere, ami fűszeres zamatot nyer az érett gyümölcs, a dió és a vanília ízével összhangban. A Jameson Whiskey Signature Reserve változat amerikai tölgyfa és sherry hordóban érlelve válik édeskés, pazar ízvilágú nedűvé.
A neves brandek kiemelten figyelnek a tradíciók tiszteletére, ennek jegyében jött létre a Jameson 18 Years Bow Street Whiskey, amit a maratoni érlelés tesz egyedivé. Kajszibarack, mazsola, zöldalma, karamell dúsítja a zamatát. Ez a különlegesség Dublinban van palackozva, a Jameson Whiskey gyártójának eredeti otthonában.